A Suzuki 40 év alatt közel 30 millió autót gyártott Indiában

2024.04.26
A Suzuki Motor Corporation termelése 2024 márciusának végére elérte a 30 milliót a legyártott autók darabszáma tekintetében Indiában.

India Japán után a második ország, amelyben a Suzuki elérte ezt a mennyiséget, és a 30 millió darabos termelést a leggyorsabban ebben az országban teljesítették (40 év alatt). Japánban ugyanezt a teljesítményt 55 év és 2 hónap alatt érték csak el.



A Suzuki autógyártása Indiában 1983 decemberében kezdődött. Az első modelljük a Maruti 800-as volt, amelyet még a Maruti Udyog vállalat égisze alatt gyártottak (ez volt a jelenlegi Maruti Suzuki elődje).



Ma a gyártás már párhuzamosan több helyszínen történik, a Maruti Suzuki Gurgaon és Manesar üzemeiben, valamint a Suzuki Motors Gujarati gyárában. Ebben a három gyártóüzemben 16 különböző modell gyártása folyik, köztük olyan kompakt autókat gyártanak itt, mint a WagonR, a Swift, vagy a Baleno, de olyan népszerű SUV-ok is készülnek itt, mint pl. a Brezza, vagy a Fronx.



Míg Indiában a jelenlegi éves gyártási kapacitás 2,25 millió darab, annak érdekében, hogy a 2030-as pénzügyi évre hozzávetőleg 4 millió darabos gyártási kapacitást biztosítsanak Indiában, hogy felkészüljenek az indiai autópiac jövőbeli bővítésére, az új harkhodai (Haryana állam) üzemben a tervek szerint 2025-ben kezdik meg a termelést, és a tervek szerint indul egy új üzem Gujarat államban is, de ez csak a 2028-as pénzügyi évben kezdi meg működését.



Itt válogathatsz a készleten lévő Suzuki modellek közül:


Forrás: Car & Driver
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk